زعتر چیست؟

  زعتر نوعی ادویه‌ی مخلوط در خاورمیانه و شمال افریقا است که به عنوان چاشنی مستقیماً روی غذا می‌پاشند و یا با روغن زیتون مخلوط کرده، روی نان می‌مالند و به عنوان پیش‌غذا استفاده می‌کنند زعتر معمولا ترکیبی است از  سبزیجات خشک مانند آویشن وحشی و کنجد بوداده.طبق گفتهIgnace J. Gelb این کلمه در زبان اکدی یک گیاه از تیره اویشن است به نام سسر که  در سریانی ستر و پس از ان بنام زعتر وارد عربی شده است .در عراق معمولا زنان خودشان زعتر درست میکنند و در شمال افریقا ادویه هایی که زنان به ان اضافه میکنند یک راز باقی می ماتد و یا فقط به دخترانشان یا سایر اقوام نزدیک میگویند. بعضی از این ادویه ها ممکن است زیره ، تخم گشنیز و رازیانه باشد ترکیب این ادویه با روغن زیتون زیت و زعتر نامیده می شود

استفاده دارویی

گفته می شود که این ترکیب ذهن را هشیار و بدن را قوی نگه می دارد برای همین کودکان را تشویق می کنند قبل از امتحان برای صبحانه ساندویچ زعتر بخورند

طرز تهیه :

کنجد بو داده، تخم گشنیز، گردو چرخ شده نخودچی پودر کرده ، پودر زیره، مرزنجوش و سماق رازیانه نمک را ترکیب کنید

زعتر به همراه پنیر فتا یا خامه ای برای صبحانه گزینه فوق العاده ای است.من انرا روی پلو هم امتحان کرده ام البته برای این منظور گزینه بهتری دارم که در پست دیگری معرفی خواهم کرد

پاورقی:مرزنجوش یک آنتی ویروس بسیار قوی است

/ 4 نظر / 3774 بازدید
فریار

اطلاعات مفیدی بود موفق باشید

مجید

بسیارغذای عالی ؛که درکشورهای حوزه خلیج فارس وایران بسیاررایج هست .از پست زیبای شما متشکر

mahdi

سلام اینجانب در کشور قطر به عنوان دبیر کار می کنم خوشبختانه بالاخره متوجه شدم این صبحانه ی عجیب که همه ی بچه ها میخورند و زعتر نام دارد چیه. ممنون

زعتر یعنی کاکوتی